Cu Caiacul pe Snagov – Artha

Am fost intr-o Sambata de iulie la o plimbare cu caiacele pe Lacul Snagov. Pentru toata distractia ne-au fost necesare aproximativ 4-5 ore inclusiv drumul pana la locatie (din Bucuresti).

Am rezervat caicele online si am ajuns la locatie cu 15 minute inainte pentru echipare si instructaj (noi fiind incepatori).

Cum a fost experienta pentru noi?

Odata ajunsi la locatie – pontonul Artha este in aceeasi curte cu Lagoo. Gasiti destule locuri de parcare in complex.

In tot timpul pe lac ne-am simtit in siguranta chiar daca a fost prima noastra experienta. Caiacele sunt destul de largi si stabile, iar fiecare dintre noi a primit veste de salvare si instructiuni.

Era de asteptat sa ne udam un pic asa ca ne-am gandit inainte vreme ca o sa avem nevoie de haine de schimb.

Ne-am echipat cu hainele de schimb si am pus pe noi crema de plaja. Va recomandam sa va uitati si la tricouri cu protectie UV. Sunt foarte bune pentru zilele in care petreceti perioade lungi de timp in razele soarelui. Le gasiti la Decathlon – aici.

Am luat cu noi un ghiozdan cu provizii in spate, ne-am imbarcat si am primit instructiuni de utilizare ale caiacului si padelelor si am plecat in traseu.

Pe lac:

In aer, printre stuf sau pe pontoanele caselor de pe malul lacului poti vedea nenumarate păsări de specii din cele mai diverse: rate, egrete, pescarusi si altele.

Am vazut cei mai frumosi nuferi pe marginea lacului, chiar mai mari decat am vazut in delta. Stuful si nuferii acopera malurile lacului si fac casa buna pentru o diversitate mare de pasari, amfibieni si insecte.

Ne-a placut sa vedem ca multa lume se plimba pe lac folosindu-se de stand-up paddle board-uri. Seamana foarte mult cu o placa foarte lata de surf cu care puteti pluti pe lac si pentru a inainta va folositi de o padela. O sa incercam si noi data viitoare.

Relaxare la mal:

Am terminat plimbarea si inca mai aveam chef sa absorbim din razele soarelui si sa ne relaxam dupa efort, inainte sa plecam la drum inapoi spre casa. Intre pontonul Artha si locul de parcare gasiti si o terasa exterioara “Lagoo” care va poate servi bauturi, cartofi prajiti cu usturoi si parmezan(DA) si pizza(foarte gustoasa).

Cat timp am asteptat mancarea copiii au avut cum sa se joace pe gazonul generos din curte. Cei de la Lagoo aveau amenajat si un traseu / castel gonflabil acoperit. Copiii nu mai vroiau sa plece de la locul de joaca pana li s-a facut foame.

Am aflat de Artha de la prietenii nostri mai experimentati in ale plimbarilor cu caiacele. Fiind experimentați, ei merg frecvent in trasee pe Dambovita, Arges, dar si in Delta; traseele lor se intind pe mai multe zile, timp petrecut numai in natura, pe apa sau la cort.

Prietenilor nostri le place mult sa vina pe Snagov cu caiacele pentru relaxare cu familia sau pur si simplu pentru antrenament.

Recomandari:

Lacul este destul de mare pentru plimbari de cateva ore si nu este aglomerat cu multe caiace, barci sau scootere de apa.

Va recomandam sa comandati online modelul de caiace care va intereseaza ca sa vi le rezervati pentru un interval prestabilit. Aveti optiunea sa alegeti intre caiace de 1, 2 sau 3 locuri – 25, 30, 40 lei/ora. Puteti inchiria chiar si paddle board – 30 lei/ora.

Sunati la Artha inainte de a pleca spre locatie in caz ca aveti intrebari. Sunt foarte draguti si disponibili sa raspunda intrebarilor la telefon(0735 86 89 86) sau la locatie.

Leave a comment