Avrig, Sibiu, Porumbacu de Sus – Ianuarie 2022

Povestea CalendaruluiPorumbacu de Sus

Avand in vedere ca in prima saptamana din 2022, copiii din ciclu primar au fost in vacanta, ne-am gandit sa plecam cateva zile in zona Sibiului.

Din pacate, pentru ca in ianuarie 2022 zapada nu a rezistat foarte mult la inaltimi sub 1000, nu ne-am bucurat de foarte multa zapada, asa cum ne-am asteptat. Asa ca am avut mai mult timp la dispozitie pentru a descoperi cateva obiective noi pe care le avem pe lista inca din 2021. Si pentru ca ne place sa impartasim experienta noastra cu cat mai multa lume, mai jos gasiti informatiile pe care noi le consieram utile, in cazul in care doriti sa planificati o vizita in zona Sibiu.

Va recomandam recomandam sa luati masa in urmatoarele locatii:

Foto si pareri despre vizita noastra in parcul tematic Povestea Calendarului.

In prima zi, am vizitat Povestea Calendarului. O locatie minunata, care reuseste sa te incante indiferent de vreme.

Povestea Calendarului este un parc tematic care prezinta intr-o forma spectaculoasa calendarul impreuna cu legendele celor 12 luni ale anului, traditiile si datinile romanesti din strabuni. In parc vei gasi mai multe casute cu tematica fiecarei luni din an. In fiecare casuta veti gasi motive care ne-au adus aminte de caracteristici ale lunii pe care o reprezinta. Lunile sunt reprezentate prin culori, forme si obiecte pe care le veti gasi pe fatada casei sau chiar si inauntru.

In cateva dintre casute veti gasi si cate un artizan local care va incanta cu bunatati locale sau suveniruri pe care sa le luati acasa sau sa le faceti cadou.

In alte casute veti putea observa spectacole pentru copii, puteti asculta muzica.

Ca un intermezzo util pentru a absorbi cat mai mult din aerul curat din parcul aflat la poalele muntilor, ii puteti lasa pe cei mici sa incerce locurile de joaca ce suntrasfirate prin parc. Veti gasi oportunitatea sa jucati popice, sa trageti cu arcul cu sageti cu cap de ventuze, sa va dati in leagane foarte mari.

Parcul dispune si de un restaurant cu terasa unde se poate lua masa, pentru a absorbi cat mai mult din razele soarelui. Din pacate, cand am ajuns noi restaurantul era inchis si nu putem sa spunem si cat de buna era mancarea laudata pe site-ul oficial.

De exemplu, In casuta lunii iulie se desfasoara ateliere tematice pentru cei mici. Este o persoana mereu acolo care ii asteapta pe cei mici si cu care ei pot „bricola” diverse planse. In parc se desfasoara mai multe ateliere in functie de perioada. Deasemenea, in parc se gaseste si un restaurant cochet.  Mai multe informatii se pot gasi si pe site-ul locatiei (Povestea Calendarului)

Povestea Calendarului este localizata in zona Porumbacu de Sus, chiar langa Castelul de Lut – Valea Zanelor.

Biletul de intrare este 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copil. Programul de vizitare este zilnic intre 10.00-18.00.

Fiecare casuta are o luna si un cod QR de unde poti afla povestea lunii respective.

House
Ianuarie – Gerar Casuța de turtă dulce

House
Februarie – Faurar Căsuța Dragobetelui
House
Martie – Mărțișor Căsuța Ciupercă

House
Aprilie – Prier Căsuța Stropitoare
House
Mai – Florar Căsuța Florar
House

Iunie – Cireșar

Căsuța Cireșar

House
Iunie – Cireșar Căsuța Cireșar
House
Iulie – Cuptor Căsuța Cuptor
House
August – Gustar Căsuța Floarea Soarelui
House
Septembrie – Răpciune Căsuța Stejar

House
Octombrie – Brumărel Căsuța Spiritelor

House
Noiembrie – Brumar Căsuța Ghindă

House
Decembrie – Undrea Căsuța Brad

Am atasat un filmulet cu imagini de la vizita noastra acolo.

Noua ne-a placut mult vizita la Povestea Calendarului si ne bucuram ca in zona sunt mai multe lucruri de vizitat impreuna cu cei mici.

Leave a comment